Contact:   0768051255 (Office)

GRECIA Clasica si Insula Corfu 10 zile Autocar

Reducere* pana la 15% – de la 359 Euro

Veliko Tarnovo – Man. Rila – Croaziera Athos – Salonic – Sf. Paraschieva – Termopile – Delfi – Atena – Cap SounionIns. Hydra – Poros – Aegina – Corint – Epidaur – Nafplio – Micene -Mystras – Olympia – Patra – Ins. Corfu – Meteora – Sofia

Ziua 1. BUCURESTI – VELIKO TARNOVO – Manastirea RILA – SERRES (cca. 675 km)

Plecare din Bucuresti,la ora 6:00,  de la Academia Militara
(Universitatea de Aparare Carol I – acces dinspre statia de Metrou Eroilor), pe traseul Veliko Tarnovo – Rila – Serres, cu o prima vizita in Veliko Tarnovo, vechea capitala din perioada Taratelor Bulgare, ale carei vestigii au fost foarte bine puse in valoare dupa restaurarile recente. In afara cetatii medievale, un farmec deosebit il are si centrul vechi al orasului, cu ateliere mestesugaresti, magazine de suveniruri si de antichitati. Ne deplasam apoi spre Manastirea Rila, cea mai mare din Bulgari a- declarata patrimoniu UNESCO.
Fondata in sec. X de Sf. Ioan de Rila, un pustnic, canonizat de Biserica Ortodoxă, Complexul monastic a fost depozitarul limbii si culturii bulgare in vremurile de dominatie otomana. În timpul Revolutiei Nationale Bulgare (sec. XVIII-XIX), a fost distrusa de un incendiu in 1833 si apoi reconstruita intre 1834 și 1862. Cazare in Grecia la Serres/Sidirokastro.

Ziua 2. SERRES -CROAZIERA spre ATHOS -SALONIC -Riviera OLIMPULUI (cca. 355 km)

Mic dejun. Deplasare spre Ouranoupoli – “poarta Athosului” unde putem opta pentru plaja sau pentru o croaziera (durata 2,45h; 20€) la Muntele Athos, avand posibilitatea de a privi din largul marii 8 din cele 20 manastiri, intre care Manastirea Xenofont, Manastirea Grigoriou, Manstirea Sf. Pantelimon. Apoi, ne indreptam spre Thessaloniki, al 2-lea mare oras al Greciei, cu o istorie intinsa pe milenii, si numeroase marturii al gloriei de odinioara: Bd. Egnatia, ce conecta Imperiul Roman de la Rasarit la Apus, Arcul lui Galeriu construit in anul 304 d.Hr. pentru a comemora victoria imparatului importiva persilor, Rotonda inaltata de
Galeriu pentru a-i servi drept mausoleum, dar transformata mai tarziu in
Biserica Sf. Gheorghe, Biserica Sf. Dimitrie – izvoratorul de mir, loc incarcat de spiritualite care pastreaza moastele acestui sfant si Promenada ce se intinde de la port si pana la Turnul Alb fosta inchisoare in timpul dominatiei otomane, devenit simbolul orasului. Cazare in zona Riviera Olimpului.

Ziua 3. SF. PARASKEVI – TERMOPILE – ATENA (cca. 525 km)

Mic dejun. Traversam Grecia spre sud, cu oprire in Defileul Tempi la Schitul Sf. Paraskevi – ocrotitoarea celor nevazatori si la Izvorul Afroditei. Urmam apoi drumul spre Atena prin cea mai mare campie a Greciei, Thessalia si prin defileul de la Termopile, unde ne vom aminti de Leonidas si de cei 300 de spartani ai sai care si-au dat viata in cea mai cunoscuta batalie din antichitate, printr-o pauza de fotografii la monumentul comemorativ. Continuam cu o vizita la sanctuarul pre-elenistic Delphi, vazut de vechii greci drept “ombilicul sau centrul lumii”, locul celebrului Oracol al lui Apollo deservit de duplicitara preoteasa Pythia. Cazare la Atena.

Ziua 4. ATENA – CAP SOUNION (cca. 150 km)

Mic dejun. Dedicam ziua Atenei, una din cele mai vechi capitale, unde pentru inceput vom face un tur panoramic cu autocarul, in care “vom trece in revista” o parte din spledorile orasului: Piata Omonia, Academia in stil elenistic, avand 2 coloane in vaful carora stau de straja Apollo si Atena, Biblioteca
Nationala
– conceputa un templu doric si Universitatea, Piata Syntagma, cu cladirea neoclasica a vechiului Palat Regal (azi sediul Parlamentului) si Mormantul Soldatului Necunoscut, pazit de garzile nationale. Dupa ce vom vizita colina sacra a grecilor, Akropolis, care dateaza din “epoca de aur” a lui Pericle (sec.V i.Hr.), vom avea timp liber in Atena pentru diverse vizite individuale sau shopping in pitorescul cartier Plaka. Optional (15 €), va propunem o excursie la Cap Sounion, loc religios unde era venerat Poseidon, zeul marilor, dovada fiind chiar Templul doric (sec. V i.Hr.) foarte bine conservat care a devenit in zilele noastre si un obiectiv romantic pentru ca ofera cel mai frumos apus de soare din lume. Seara cazare la acelasi hotel din Atena.

Ziua 5. CROAZIERA in Insulele HYDRA – POROS – AEGINA

Mic dejun. Timp liber in Atena pentru vizite individuale sau Croaziera optionala (95 €, cu pranz inclus si program folcloric) din Portul Pireu in Golful Saronic pentru a vizita insulele Poros, Hydra si Aegina. In aproximativ o ora ajungem in Poros – cea mai mica dintre insule. Continuam apoi spre Hydra, fost adapost pentru pirati, loc unde mijloacele de transport motorizat sunt interzise si vom avea
timp liber in orasul-port cu acelasi nume, care pastreaza aspectul pitoresc de sec XVIII-XIX. Ne imbarcam si servim masa de pranz pe vapor, in timp ce navigam spre Aegina. Pentru timpul alocat acestei insule propunem o excursie (contra-cost) la Templul Afaia (sec.V i.Hr.) construit pe varful unei coline cu o frumoasa priveliste spre Atena si la Manastirea Sf. Nectarie – important loc de pelerinaj.
O alta optiune este sa ne bucuram de relaxare pe plaja din apropierea portului. La sfarsitul zilei revenim in Pireu, in ritmuri de bouzoukia si syrtaki, in cadrul unui program folcloric cu muzica si dans oferit de gazdele noastre de pe vapor. Cazare la Atena.

Ziua 6. Canalul CORINT – EPIDAURUS – NAFPLIO – MICENE – SPARTA (cca. 305 km)

Mic dejun. Plecare spre Peloponez. Traversand Istmul Corint admiram cunoscutul Canal artificial realizat in sec. XIX, avand o latime intre 23-25 m, iar adancimea intre 8-25 m. Vizitam apoi Epidaur, la teatrul din sec. IV i.Hr. – monument UNESCO exceptional conservat, cu o capacitate de 14.000 pers., considerat teatrul antic cu cea mai buna acustica din lume. In apropiere se afla Templul lui Asklepios, fiul lui Apollo, zeul medicinii. Urmeaza Napflio, prima capitala a Greciei moderne, cel mai frumos oras din Peloponez datorita stradutelor sale pitoresti cu case avand balcoane impodobite cu flori. Vizitam (daca conditia fizica ne permite) Fortareata medievala Palamidi (construita in sec. XVI de venetieni), de unde vom avea o priveliste superba asupra Golfului Argos si a intregului oras. Incheiem ziua admirand ruinele vechii Cetatii Micene, care a dominat lumea mediteraneana estica incepand din sec al XV i.Hr., astazi monument UNESCO. Intram prin Poarta Leilor, printre zidurile construite din blocuri gigantice de piatra si vizitam Mormantul lui Agamemnon (sec. XIII i.Hr.), unul din conducatorii grecilor in legendarul Razboi Troian. Seara cazare in zona Sparta-Mystras.

Ziua 7. MYSTRAS – OLYMPIA – PATRA – PARGA (cca. 495 km)

Mic dejun. Vizitam ruinele fostei cetati Mystras, unde Guillame II a infiintat Principatul franc al Moreei, iar dupa recucerirea bizantina, orasul a devenit un important centru politic si cultutral, supranumit “Florenta Orientului”. Contiunam cu Olympia, locul de “nastere” al Jocurilor Olimpice, organizate incepand cu sec. VIII i.Hr. la fiecare 4 ani, in timpul carora se instituia o perioada de “armistitiu sacru”. Aici se ȋnalta in antichitate una din cele 7 minuni ale lumii, Statuia lui Zeus Olimpianul din Templul lui Zeus (sec.V i.Hr.). Ne deplasam apoi spre Patras, si vizitam Biserica Sf. Andrei, una din cele mai mari din Balcani, construita in 1979 in stil neo-bizantin pe locul presupusului martiriu al apostolului si unde se pastreaza capul acestuia. Parasim apoi Peloponezul, traversand Podul Rio-Antirio, inaugurat in 2004, cu o saptamana inainte de Olimpiada de vara, chiar de catre purtatorii flacarii olimpice. Cazare in zona Parga.

Ziua 8. PARGA – Insula CORFU – KALAMBAKA (cca. 215 km)

Mic dejun. Imbarcare pe ferryboat (se achita la ghid 10 €/ pers./sens pt. pasageri + autocar) cu destinatia Corfu pt. a vizita Kerkyra – capitala insulei, cu o atmosfera greco-venetiana cu influente bizantine, pe care o vom regasi la tot pasul de la Vechea Fortareata de sec. VI, extinsa si consolidata de venetieni in sec. XV, spre Esplanada, loc de relaxare strajuit de terase si cafenele, pana la Biserica din sec.XVI inchinata Sf. Spiridon (patronul spiritual al insulei). Ne vom deplasa apoi catre micuta insula pe care a fost construita in sec. XII Biserica Vlaherne si apoi incheiem vizita cu Palatul neo-clasic Achillion, construit pentru Imparateasa Sissi a Austriei in 1890, avand salile decorate cu fresce si motive antice, iar gradinile abundand de flori si plante mediteraneene dar si de numeroase statui, printre care Achile ranit (comandat de Sissi) si Achile invingator. Parasind insula ne deplasam spre Kalambaka pentru cazare.

Ziua 9. METEORA – plaja sau shopping pe RIVIERA OLIMPULUI (cca. 165 km)

Mic dejun. Pornim spre Meteora – al 2-lea mare centru monahal al tarii, situat intr-o zona stranie de stanci in forma de turnuri ce “rasar” direct din campie, “incununate” de manastirile care de-a lungul timpului au avut atat rol religios, cat si cultural, fiind pana in zilele noastre adevarate “tezaure” de arta bizantina. Vom vizita Manastirea Marele Meteor (sau Varlaam) si atelierul de iconografie Zindros, unde vom afla tainele artei bizantine de pictare a icoanelor. Sosire in cursul dupa amiezii la Paralia Katerini, cea mai cunoscuta si animata statiune a Rivierei Olimpului, unde ne vom relaxa la plaja sau ne putem lasa ispititi de numerosele magazine cu o gama variata de produse, unele din ele avand preturi atractive. Cazare in zona Rivierei Olimpului.

Ziua 10. RIVIERA OLIMPULUI – SOFIA – BUCURESTI (cca. 735 km)

Mic dejun. Parasim Grecia, iar pe traseul de intoarcere spre Bucuresti, nu putem tranzita Bulgaria fara a admira capitala acesteia, Sofia: Catedrala Al. Nevsky, in stil neobizantin, una dintre cele mai mari constructii ortodoxe din lume, cu o capacitate de 10.000 de credinciosi si Biserica Sfanta Sofia, una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe (sec. IV -VI), care din sec. XIV a dat chiar denumirea orasului. Foarte aproape admiram si cladirea Parlamentului, in stil neo renascentist. Seara traversam Podul Prieteniei la Giurgiu si sosim in Bucuresti la Academia Militara in jurul orei 22:00, in functie de trafic si de durata formalitatilor din frontiera.

Programele de Grecia au fost efectuate de 9 ori in anii precedenti. Hoteluri utilizate in 2018:

Sidirokastro – H. Olympic & SPA 3*, Riviera Olimpului – H. Olympion, Atena – H. Iniohos, zona Sparta-Mystras – H. Lakonia 3*, Parga – H. Jolly Igoumenitsa 2*, Kalambaka – H. Edelweiss 3*

2020 – DATE
de PLECARE
Reducere 
15 %
Reducere 
10 %
Reducere 
5 %
Loc in
Cam.
DBL
Suplim. SGL COPIL
6 – 12 ani
Al 3-lea adult in camera
05.06 359 € 383 € 404 € 425 € 135 € 405 € 415 €
21.08, 11.09 370 € 392 € 413 € 435 € 135 € 415 € 425 €
PRETUL INCLUDE: NU SUNT INCLUSE IN PRET:
– Transp. cu autocar climatizat,
clasificat pentru curse internaţionale
– 9 cazari cu mic dejun in hotel
3* (ca exceptie 2*)
– Ghid insotitor din partea
agentiei pe traseu
– Deplasare pentru
vizite la: Veliko Tarnovo, Man. Rila, Sf. Paraschiva, Termopile, Salonic,
Delphi, Atena, Epidaur, Corint, Nafplio, Micene, Mystras Olympia, Patra, Ins. Corfu, Meteora,
Riviera Olimpului, Sofia
– Asigurare
medicala + storno, excursii optionale, intrari la obiective (inclusiv pt. optionale) si
ghizii locali
– Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
– Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se va
achita cash de catre turisti la receptie)
REDUCERE
de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:  

FIRST MINUTE – 7% REDUCERE
pentru achitarea unui avans de minim 50% din pretul excursiei pana la data de
30.11.2019. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie.
Dupa data de 01.12.2019 reducerile timpurii continua cu:
EARLY BOOKING – 5% REDUCERE
pt. achitarea unui avans de 50 de euro/ pers. la inscriere si diferenta pana
la 50 % din pretul excursiei pana la 15.02.2020. Plata integrala cu 30 zile
inainte de data plecarii in excursie
.CLIENT FIDEL – 5% REDUCERE
pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia
tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a
acesteia
.REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.=
3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
REDUCERE 5%
pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)

Reducerile se aplica numai la pachetul
de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;

 

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.

Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Grup minim 35 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane.

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;

In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 20 euro/persoana;

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;

Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul
(curse de linie)
Locul de intalnire
(transfer chiar si pt. 1
pers.)
Ora Tarif/pers.
€/sens
  Orasul
(Transf. privat)
Locul de intalnire
(transfer pt. minim 2 pers)
Ora Tarif/pers.
€/sens
PLOIESTI Petrom – Metro 4.00 6 € /sens   GALATI McDonald’s 1.00 10 €/sens
CAMPINA Casa BUCUR- popas Km 92 4.00 9 €/sens   BUZAU McDonald’s Unirea 3.00 8 €/sens
BRASOV PETROM – Calea Bucuresti 1.00 12 €/sens   CONSTANTA GARA CFR 2.00 12 €/sens
FOCSANI Benzinaria
LUKOIL Centru
2.00 12 €/sens   BACAU Parcare Stadion Municipal 23.0 15 €/sens
CRAIOVA PETROM langa Autogara Bacriz 3.30 12 €/sens   Piatra NEAMT Parcare Hotel Central 21.0 18 €/sens
BRAILA Parcare PENNY Sos. Buzaului 1.30 10 €/sens   IASI Autogara Codreanu 21.0 18 €/sens

*Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat cu microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2-3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a va informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul Dvs.). Va rugam sa respectati ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de data plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.

– Asistenta turistica se refera la suport oferit de agentia partenera locala pentru ca turistii sa poata comunica mai eficient cu receptia sau restaurantul hotelului, sau in cazuri nedorite in care trebuie sa fie asistati daca necesita spitalizare, daca pierd documentele de identitate ori alte incidente cu Politia locala, etc.

– In unele orase, autoritatile locale solicita o taxa de genul taxei de statiune.Aceasta se va achita cash de catre turisti la receptia hotelurilor.

– Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold-Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal.

– Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6-11,99 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.

– Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.

– Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.

– Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel puţin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea
nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.

– Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.

– Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru o anumita tara, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism.
Repartizarea camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.

– Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif/ AC etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

– Asezarea în autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea înscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.

– Preturile sunt valabile pentru un numar limitat de locuri la zbor, dupa epuizarea carora, turisii vor putea sa isi dea acceptul pentru achitarea diferentei de tarif fata de pretul din ziua achitarii
pachetului turistic.

– Programul este de tip City Break (cu locuri limitate) cu date fixe de plecare si retur, sincronizate cu programele de autocar, al carui ghid va insoti turistii sositi cu avionul impreuna cu cei sositi cu autocarul.

– Pe unele programe, autocarul va prelua turistii sositi cu avionul si pe cei de la Budapesta din/spre orasele prin care se tranziteaza Romania. Locurile repartizate ambelor grupuri (grupul sosit cu autocarul si grupul sosit cu avionul) sunt limitate.

– Pentru calatorie este necesara cartea de identitate sau pasaportul, valabile minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.

📌Pentru mai multe detalii si rezervari, va asteptam la sediul nostru:
Bdul 1 Mai, Nr 25, Sector 6, Bucuresti si va stam la dispozitie la numerele de telefon: 021 794 25 58||0768 051 255, sau pe e-mail: rezervari@trip-exclusiv.ro si office@trip-exclusiv.ro

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Share "GRECIA Clasica si Insula Corfu 10 zile Autocar" via: